Wednesday, March 17, 2010

Hari Yang Dinanti

Assalamualaikum semua...

Apa kabar semua..semoga kita berada dibawah naungan dan petunjuk Ilahi..hari nak kongsi ngn korang kegembiraan yang sedang melanda diri ini..hehe..

kisah yang bermula begini..pada minggu sebelum ini kawan saya, nadiah die ade cakap nak datang sini saje je datang ziarah yela..lpas abis belajar ari tue x prnah lagi datang..xpe2..paham..jauh tau die datang dari singapore..sebelum tue nak ucapkan terima kasih kat nadiah sbb sudi lagi datang sini..jenguk kami..hehe..die ade cakap nak datang tapi x bagitau bile kate ye nak wat surprise..klu dah kate macam tue memang ternanti-nanti la bile hari ye akan tibe..

tup2..tibe2 ade pnggilan telefon dri nadiah die cakap dah on d way nie nak smpai nnt dah smpi die telefon..Hari Yang Dinanti telah tiba..mmg terkejut + gembira..tgh menghitung hari bile la nak smpi tgk2 dah sampi..gembira tak terkate..alhamdulillah selamat akhir ye sampi jugak..pastu malam tue kteorng jmpe nak lepaskan rindu masing-masing memang rindu sangat..Alhamdulillah..Allah masih lagi memberi peluang untuk mempertemukan kami..malam tue banyak cerita yang kami kongsikan..kisah suka dan duka dan semoga ianya memberi pengajaran pada kami..insyallah..

terima kasih kerana masih sudi menjadikan diriku teman seperjuanganmu dalam suka dan duka dalam susah dan senang..semoga ukhwwah yang terbina akan berkekalan hingga ke syurga..

akhir kalam untuk nadiah...
Bagiku,
Seorang sahabat itu,
biarlah dia jauh dari mata,
tidak selalu berjumpa,

tapi,
itu bukan ukuranku pada ukhuwwah yang terpatri kemas dalam jiwa,
kerana bagiku yang penting,
ingatanku terhadap sahabatku terikat kemas dalam kenangan dan doa..
Amen...

 

2 comments:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

dinaso said...

assalamu'alaikum~mmg kurnia Allah betapa manisnya persahabatan,ditinggal lama,dirindu jua~bila berjumpa hati berasa cukup indah,betapa bahagia nikmat kurniaanNya,nikmat kasih syg antara insan bersaudara...

 
Template by suckmylolly.com