Thursday, January 14, 2010

Keterlaluankah Saya??

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulilah..syukur kehadrat Ilahi kerana masih lagi berpeluang untuk menghirup udara pinjaman Allah buat hambanya dan masih lagi berkesempatan untuk menulis entry yang seterusnya..Pada kali ini sy ingn berkngsi ngn korang satu cerita yg menyedihkan..ceritanya bermula begini..jeng..jeng..

Pada pkul 2.30 petang td sy ada appoinment ngn doktr ats sbb ksihatan ngn ditemani oleh taca (thanks taca sbb sudi tman kn..hehe) ..utk on d way ke klinik tersbut kami guna kndraan yg disediakn oleh phak kolej..tp kndraan yg smpai pd kmi sudh terlwat..korang paham2 la kan cne prosedur nk guna kndraan kolej nie susah ckit tp xpe lh..bersyukurlah dgn apa yg ada..tgh on d way ke klinik nie mcm2 dh ada dlm pkiran nie..ye la dh lewatkan tp xpe kne teruskan jgk klu x rugi je sbb kan appoinment nie xdpt nk g kls wlupn xdelah rajin sgt cm taca..hehe (jgn mrh ey..ikhls dri hti nie..) ble smpi kt klinik kmi terus ke kaunter dan serahkan surat appoinment tue dan taca br nk isi borang sbb baru 1st time wat rwtan kt klinik tue..

Selesai berurusan di kaunter kmi terus mencri tmpat duduk smntara nama dipanggil oleh phak mereka..slpas bbrpa mnit nama sy dipanggil gmbira jgkla sbb x lama kne tgu..tp apa yg diharapkan benda lain pulak yang datang..nurse A ckp sy pnye appoinment xleh wat ari nie sbb lmbat dtg dri mse yg phak mereka ttpkan..dgn prsaan yg agk mrah jgk la sbb ye nie dh msuk 2 kli appoinment kne tangguh dan kls yg terpkse sy xdtg..sy pun mncritakan knpe sy lmbat krn ini bukanlah yang di sengajakan..tpi nurse A tetap ngn kata2 ye dan sy pun tetap ngn pndirian sy utk wat appointment tue ari nie walau mcm mne sklipn yg tnpa sy sdri ianya sakit utk di terima oleh phak mereka dan nurse A itupn berlalu pergi dan sy perasan mukanya dlm keadaan marah wlupn mse tue die pakai mask..Keterlaluankah saya??

Dalam bbrpa minit kmudian nma sy dipanggil oleh nurse B yg brda dlm bilik pemeriksaan sy merasakan sesuatu yg kurang enak berlaku krn nma dipanggil dgn secepat itu..adakah ini krn kata2 sy skejap td?
keterlaluankah saya??ngn prsaan yg kurang baik sy tetap msuk ke bilik tersebut dan berjmpe ngn doktor yg berkaitan..ketika pemeriksaan dilakukan doktor tue smpat menasihati supaya jgn datang lambt lg dan sy mencritakan keadaan sbnar yang berlaku spya tiada slh fhm antara kami dan sy meminta maaf atas kelewatan td..sblm keluar dri klinik tersebut sy smpat mninggalkan pesanan kepada nurse B spya smpaikan salam maaf sy pada nurse A sekiranya ada  terkasar bhsa ngn die..tapi sememang ye sy rasa dah btul2 wat salah..

Ya Allah..
ampunkanlah dosa-dosaku..
seandainya kata-kata dan perbuatanku mengundang kemarahanMu..
sesungguhnya aku adalah hambaMu yang sangat lemah..

Ya Allah..
Pimpinlah aku ke jalan yang diredhai olehMu..
limpahkanlah kasih sayangMu agar aku sentiasa dalam naunganMu..
hambaMu ini lemah tidak berdaya tanpaMu disisi..

Ya Allah..
Aku amat berharap aku masih dalam pemerhatianMu..
lindungilah hambaMu ini di mana sahaja aku berada..
hanya padaMu aku bergantung segalanya..
  Amin..Ya Rabbal Alamin..


1 comments:

mengenaldiri said...

Assalamualaikum..

buat sahabatku, sabarlah dalam menempuh dugaan..
sesungguhnya Tuhan itu Maha Mengetahui lagi Maha bijaksana..
Dia xkan menguji seseorang itu, jika hamba itu tidak mampu memikulnyanya..
di saat ini, pada fikiranku, anda telah berjaya menempuh dugaan tersebut..
tahniah buatmu teman..

 
Template by suckmylolly.com